Massage met een Happy End.


Op Koh Phayam, een heerlijk klein eilandje aan de oostkant van Thailand, zijn we te
gast bij de Italiaanse Valerio en zijn Thaise vrouw op een resortje op het prachtige strand Aow Kwai.
We logeren in een eenvoudig houten hutje: zelden stroom, heel af en toe wifi en zeker geen warm water, maar wel met heerlijk eten, een goede hangmat, een prachtig uitzicht en het rustgevende geluid van de golven die op het strand rollen. 

Ik hang lui in de ligstoel te genieten van het leven als mijn man, de Kuuk met een verwilderde blik en wijdopengesperde ogen het trapje naar de veranda  opgestrobbeld komt. Voordat hij boven is, roept hij al: " wat ik nou heb meegemaakt,  't is net een film, niet te geloven...ik heb nog aan jou gedacht...als jij dit had meegemaakt, had je er in ieder geval nog een goed verhaal aan over gehouden. Hij is erg overstuur en kan niet wachten om me te vertellen wat hij heeft meegemaakt.
Maar dan komt ook Valerio samen met de Thaise klusjesman de trap op gelopen en staat achter op het kleine terrasje achter de Kuuk en wacht op toestemming om naar binnen te gaan om ons badkamerlampje te repareren. Ik geloof niet dat de Kuuk in de gaten heeft dat Valerio iets wil bespreken, want hij blijft maar doorratelen over het drama wat hem is overkomen.
Daarbij steeds maar herhalend dat het net een film is geweest waarin hij was terechtgekomen. Terwijl ik de Kuuk probeer te kalmeren, nodig ik Valerio en de klusjesman uit om vooral naar binnen te gaan zodat het licht gemaakt kan worden. In de paar uurtjes stroom die we hebben , is het wel zo prettig een lamp te hebben die het doet. Als ze later met lamp en een eind stroomdraad het houten hutje verlaten, is het, zowel binnen als buiten, pikkedonker geworden. In het donker lijkt de Kuuk een beetje te kalmeren. Hij heeft zich in zijn geliefde hangmat genesteld, nog steeds nasputterend vanwege zijn traumatische ervaring. "Niet te geloven....dit heb ik nog nooit meegemaakt, wat ben ik blij dat ik weer veilig thuis ben, wat een toestand."

Ik vraag wat er nou precies is gebeurd.
Hij vertelt, ik luister en hier is het verhaal:



De massage met happy end:

Aan het eind van de middag wil de Kuuk zich laten masseren, das nix nieuws, dat gebeurt heel regelmatig. Hij stapt op de scooter en rijdt naar het adres waar hij de vorige keer naar volle tevredenheid is bediend.
Helaas is het daar erg druk, er ligt een rijtje Italianen en dan is het al gauw te druk, zeker voor de Kuuk.
Maarrrr hij heeft al wel zijn voetjes gewassen en de Thaise masseuse wil dat hij even geduld heeft en op zijn beurt wacht. Dat kan zij wel willen en dat probeert de Kuuk ook wel, maar als er daarna nog meer Italianen komen, slaat de schrik hem om het hart. Hij ziet zichzelf al liggen, in het rijtje tussen druk kakelende Italianen. Nee, dat wil hij niet. Een massage is er juist om te ontspannen en dat gaat op die manier zeker niet lukken. Hij besluit om m te smeren bij de massagesalon, met een beetje een rotgevoel want, tsja, als de voetjes zijn gewassen, ben je eigenlijk al klant.
Hij op de scooter en snel op zoek naar een goede, rustige massagesalon. 
Vlak bij het resortje waar we zitten, is een massagesalon waar een oude Thaise vrouw van minstens 70 jaar rustig voor de deur op een stoeltje zit. Er is geen enkele andere klant dus het is er heerlijk rustig. Precies wat hij graag wil. De Kuuk stopt, en als de oude Thaise vrouw opstaat, wijst hij op het bord aan dat hij graag een oliemassage wil. Dat kan en de Kuuk wordt door de oude Thaise vrouw uitgenodigd om naar binnen te komen. In vol vertrouwen loopt hij de salon in.
 Er staat zelfs een echt massagebed met zo'n gat voor je gezicht, wat prettig is als je op je buik ligt. Wat een luxe, dat zit wel goed hier.
Zich verheugend op een ontspannende oliemassage gaat hij op z'n buik op de tafel liggen.
Maar dat vindt de ouwe Thaise masseuse niet goed. Ze wil dat hij zich omdraait.Wat raar,  normaal gesproken begin je op je buik en eindig je op je rug.
Als hij opkijkt, ziet hij tot zijn grote schrik, dat die die oude Thaise vrouw een dikke schort heeft aangetrokken. Een grote stugge rubberen schort zoals de dorpsslager vroeger had..brrrrrr..... de Thaise masseuse gromt naar hem en knort....vooruit omdraaien.
Geïntimideerd draait hij zich op zijn rug. 

Daar ligt hij dan, met de ogen gesloten, probeert hij te ontspannen. Niet aan de schort denken...reeeeeelax. Het zal best een goede massage worden..toch?
De massage begint en meteen voelt al helemaal niet goed. Hij wordt keihard aangepakt vanaf de eerste minuut.
Hohoho rustig aan, stamelt hij in het Engels, maar dat verstaat ze niet. Hij probeert haar duidelijk te maken dat het niet prettig is, dat het zeer doet en dat hij wil dat ze minder hard te werk gaat. Maar ze reageert totaal niet en gaat onverstoorbaar door. De ouwe handen bezorgen hem helse pijnen op de massagetafel.
Als hij zijn been wegtrekt omdat ze hem erg veel pijn doen, gromt ze en laat hem niet los. Dit slaat nergens op, dit is helemaal niet ontspannend, dit is naar!!
Auw, auw.... totaal geen reactie, ze gromt en knort en drukt hem op de tafel.
De Kuuk weet dat de strijd verloren is en zal een heel uur, 60 minuten, 3600 hele lange secondes, de oliemassage van die ouwe thai met kale kop en grote schort moeten ondergaan.
Hij legt zich letterlijk bij de situatie neer. Grondig wordt alles geknepen en gekneed door ijzeren handen met ruim vijftig jaar ervaring
Als hij zich op enig moment moet omdraaien, wordt het er niet beter op. Met zijn gezicht ligt hij in het gat van de massagetafel. Dit is meestal erg prettig, maar nu ligt hij precies boven zo'n stinkend potje dat wordt gebruikt om de muggen weg te jagen.
Hij stikt bijna in de penetrante rook die zijn neus inkringelt. Het is niet te harden. Ohohoh wat een ellendige toestand. Die ouwe Thai gebruikt nu ook haar ellebogen om nog wat extra kracht bij te zetten, het is vreselijk.
Had ik maar tussen die Italianen gelegen, best gezellig, italiaans gekeuvel...auw auw...waar heb ik dit aan verdiend....hoe lang duurt deze marteling nog.....auw auw....in een flits ziet hij zijn hele leven voorbijkomen....
Net voordat hij het bewustzijn dreigt te verliezen, is de marteling afgelopen. Hij mag opstaan. Hij leeft.
Snel rekent hij af.
Maar ze laat hem nog niet gaan, ze gromt en de Kuuk moet mee naar buiten en op de smalle kant van een houten plank gaan staan en dan de hielen zo ver mogelijk naar beneden duwen. Ook dat doet weer zeer. Zijn hele lichaam is geradbraakt.
Dan is de maat vol, hij besluit te vluchten.
Ze kan grommen en knorren wat ze wil. Het is genoeg geweest.
Zo snel als zijn getergde lichaam het toelaat, maakt hij zich uit de voeten.
Daar is de scooter, hij start, en rijdt vol gas weg...de vrijheid tegemoet. 

Happy End.



Reacties