Er waren eens 3 kleine rode kittens





 Er was eens, nog niet zo lang geleden -want hoe lang is een poes zwanger- een knappe rode poes, zonder vaste woon-of verblijfplaats, onbevlekt bezwangerd. 

Ze zocht een goede plek om haar kroost ter wereld te brengen. Zo kwam ze in het paradijs terecht; een fijne plek met veel groen, langs een rivier en met veel plekjes waar ze kon schuilen (onder een caravan en zo) en er was ook nog een knappe poortwachter.

Daar, ergens tussen Veen en Andel, gaf ze in de lente nieuw leven aan haar rode kittens. Het ging goed met de kittens en ze genoten van een vrij leven in het paradijs.

...En het werd zomer.

Opeens waren er veel gelukkige mensen en kinderen in dat paradijs en die gaven de vrolijke katten te eten. Als dank voor hun verblijf, vingen ze muizen bij de vleet, vrijwilligerswerk zeg maar.

Toen ging die mooie zomer voorbij, de gelukkige mensen en kinderen naar huis en moesten de kittens op zoek naar een functie elders.

Het weer werd slechter met regen en zware storm, ze kregen honger.

De 3 rode kittens verlieten het kampeerterrein en kwamen bij de chalets, zeg maar de buitenwijk van het paradijs. 

Daar woonde een oude prinses, die verdwaald was en haar eigen luchtkasteel en haar eigen kat miste. 

Deze oude prinses werd gelukkig van die kittens en gaf ze bergen met eten en liefde. Maar ze maakte zich ook zorgen over de toekomst, want ze wist dat ze niet altijd hier bij de kittens kon blijven.

De oude prinses had uiteindelijk haar weg terug naar huis gevonden en ging dit paradijs verlaten om verder te leven in haar eigen sprookje, heel ver hier vandaan.


Familie van de oude prinses: kleine prinses, tussenprinses en de lange ridder zouden de kittens af en toe bezoeken, en wat eten geven. 

Toen kwamen er verkiezingen, het volk sprak. Duidelijke taal; eigen volk eerst, en de 3 kittens, zonder baasje en paspoort, werden gecategoriseerd als ongewenste vreemdeling, vluchteling, gelukszoeker en bleken niet welkom in het paradijs. 

Het ministerie van volksgezondheid vond het onverantwoord om de kittens dakloos de winter in te sturen. 

Het ministerie van volkshuisvesting was opgeheven en er waren geen huizen gebouwd, waar ze in konden wonen. 

Dus de kittens moeten weg. 

Ziet de regering niet dat ze veel goeds doen?

Ze brengen vrolijkheid en kunnen ontzettend goed muizen vangen. Het paradijs wordt nog mooier met deze kleurrijke kittens. Ze hebben alleen wat eten nodig en een vorstvrij plekje. Deze vrije jongens horen niet in een hokje in een asiel. Toch lijkt er in het paradijs geen plek meer voor de rode kittens. Hun toekomst is onzeker.

En nu...hoe loopt dit sprookje af?

Waar blijft het Ei van Columbus zodat de kittens nog lang en gelukkig leven?




Reacties