Mystiek Thailand

Ik schrijf dit verhaal voor de tweede keer.
Gisteren begon ik met het verhaal terwijl ik op het strand van Baan Tai in Koh Phangan zat, waar de bastonen over het strand kwamen aanrollen. Over een paar dagen is het weer Full Moon en het eiland stroomt vol met jonge mensen van over de hele wereld die hier de beroemde Full Moon party willen ervaren. Veel muziek, dans, vuur, buckets, hormonen en andere zaken, zorgen ervoor dat dit mooie eiland bij veel mensen uitsluitend bekend staat als een partyeiland. Natuurlijk heeft Koh Phangan veel meer te bieden, dat weet ik allang. Al jaren scooteren wij met veel plezier over dirtroads en uitgestorven betonbanen onder de palmbomen naar prachtige baaien en verstopte strandjes.
Gisteren hoorde ik dit verhaal van een thaise vrouw, die een resort runt en goed Engels spreekt.
We raakten in gesprek over Than Sadet, een moeilijk te bereiken idyllisch strand aan de oostkust, omringd door regenwoud en jungle.
Haar neef van 75 jaar oud, ging met twee kinderen zijn land bekijken bij Than Sadet. Op de terugweg stopt hij de auto bij de waterval en stapt uit om nog wat groenten te plukken bij de grote boom. Hij vertelt dat hij niet lang werk heeft en zijn kinderen wachten op hem in de auto. Als hij maar niet terugkomt, gaan ze hem zoeken. Maar helaas hij lijkt van de aardbodem verdwenen. Er wordt een grootscheepse zoekactie op touw gezet en met 200 man, de hond van de man en 5 helicopters, wordt er gezocht. Zonder resultaat.
De derde dag gaat de familie, die inmiddels ten einde raad is, op bezoek bij een wijze man die wij een waarzegger zouden noemen. Deze man zegt, dat de vermiste man gewoon bij de grote boom bij de watervallen is. De familie zegt dat ze hem daar in de buurt al 2 dagen zoeken en niet kunnen vinden. De wijze man adviseert de familie te gaan bidden, misschien heeft de man slechte dingen gedaan en hebben de geesten hem meegenomen.
Vraag of de geesten hem terug willen geven, zodat de man zijn fouten kan herstellen.
De familie luistert naar de wijze man en ze gaan bidden bij de heilige plek vlak bij de watervallen. Een half uur later wordt de man gevonden bij de grote boom. Hij zegt dat hij daar de hele tijd is geweest en dat hij wel zag dat er mensen naar hem op zoek waren. Het was voor hem onmogelijk contact te maken. Zelfs zijn hond was vlak langs hem heen gelopen. Een klein jongetje was bij hem geweest en had hem eten gegeven, hoewel hij geen honger had gehad. Hij had het kind wel gevraagd om hem terug te brengen naar de "gewone" wereld, maar toen had het jongetje gezwegen en zijn hoofd geschud.

Gisteren heb ik dit verhaal ook geschreven, maar toen ik het op mijn blog wilde zetten......was het verdwenen.

Reacties