Tropical dreams: Breaking News van Petra R. de Vries.




Van onze misdaadverslaggeefster Petra R de Vries, ter plaatse op Koh Phangan.

Vandaag wil ik verslag doen van een, op zijn zachts gezegd, opmerkelijke gebeurtenis.

Een 26 jarige jonge vrouw; S.K. te K.P.heeft gisteren in mijn aanwezigheid een klein plastic zakje gevonden in haar handtasje. Het zakje was haar totaal onbekend en ze had uiteraard geen flauw idee hoe het in haar handtasje terechtgekomen was. Na bestudering concludeerde zij dat het pure chocolade zou kunnen zijn die in Amsterdam bij een kopje koffie geserveerd wordt. Deze conclusie werd getrokken nadat zij het opschrift op het zakje had ontdekt: amsterdam coffee.
Later toen haar vriend, de 24 jarige R.V te K.P., thuis kwam en zij hem met het zakje met inhoud confronteerde, en hij uitriep :" Hééééé, dat is van mij!!!", ontstond het sterke vermoeden dat hij de rechtmatige eigenaar van het zakje was.
Hij verklaarde meteen en met luide stem niet te weten hoe het in haar handtasje terecht was gekomen. Eigenaardig, niet waar? 
Het was, aldus R.V., een kadootje voor een goede vriend, de barman HK te K.P. Voor ik de hand kon leggen op de inhoud, was hij met het zakje verdwenen, overigens verbluffend, misschien zelfs verdacht snel. U begrijpt natuurlijk dat bij uw misdaadverslaggeefster de alarmbellen op dat moment zijn gaan rinkelen.

Uw verslaggeefster kan niet anders dan aannemen dat de 24 jarige R.V inderdaad de eigenaar is van het zakje. Het zakje waarvan de inhoud met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid verdacht is!
Dat durf ik, Petra R. de Vries met mijn jarenlange ervaring in de misdaadjournalistiek, gerust te zeggen.
Bovendien heeft een diepgaand onderzoek uitgewezen dat hij het zakje met verdachte inhoud in 2015 tijdens een vakantie heeft gekocht in Amsterdam. En dat stemt tot nadenken, niet waar?

Hoe het verdachte pakketje tijdens diverse omzwervingen van dit jonge koppel onopgemerkt de grens van Nederland naar Dubai en van Dubai naar Thailand en van Thailand naar Maleisie en van Maleisie weer terug naar Thailand heeft kunnen passeren, is vooralsnog een groot raadsel. Temeer daar R.V. meerdere malen gecontroleerd en gefouilleerd is bij de diverse douanes. S.K. daarentegen, werd niet gecontroleerd. 

Een ooggetuige vertelde me vanmiddag dat eerder genoemde barman HK haar meerdere malen heeft toevertrouwd dat hij zich enorm verheugde op een kado dat R.V. voor hem zou meenemen uit Amsterdam.

Dezelfde ooggetuige heeft R.V. gisteravond met het zakje met inhoud gesignaleerd bij de bar van HK.
Volgens onze ooggetuige was de barman HK zichtbaar geroerd toen hij zich realiseerde R.V. het beloofde kado voor hem had meegebracht.
Als blijk van dankbaarheid had HK voor deze gelegenheid een tot servet gevouwen handdoek omgeknoopt en wachtte met verwachtingsvolle blik op het moment dat het kado genoten kon worden. 
Wat overigens met volle teugen gebeurde, aldus onze ooggetuige.
De ooggetuige vond het wel eigenaardig dat chocolade in een sigaret gestopt en opgerookt kon worden.
Omdat het bewijsmateriaal is verdwenen, kan omtrent de samenstelling van de inhoud uitsluitend gespeculeerd worden. Uw verslaggeefster Petra R. de Vries betwijfelt of de waarheid ooit boven tafel zal komen.

Betrokkenen waren hedenmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

Reacties